Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Vlaamsch broodhuys bij Organic Bergen

21 Sep 2020
door Eric Verduin

Organic Bergen is 7 dagen in de week trots wederverkoper van het lekkerste en beste Vlaamsch broodhuys brood.

Brood met een missie

Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood.
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.
 
 

Terug naar de oorsprong

De naam van Vlaamsch Broodhuys verklapt al dat Dimitri uit Zeeuws-Vlaanderen komt.
Hier kwam hij op vroege leeftijd in contact met het bakkersvak, en hij was dan ook van jongs af aan gefascineerd door wat je kon maken met alleen water, meel en zout.

Later ontwikkelde hij de ambitie om chefkok te worden. Zijn studie en eerste werkervaring brachten hem binnen in de sterrenkeukens van Nederland, België en Frankrijk.
 

Echt brood

Met deze ervaring op zak kwam hij toch weer terug bij de oorsprong van zijn culinaire passie: Brood.
Niet het brood dat toen alom verkrijgbaar was in Nederland, want dat leek nergens op. Echt brood, dat niet scheurt als je er boter op smeert. Dat een geur en smaak heeft die je thuis doet komen, en een knapperige korst waar je hoektanden voor nodig hebt.

Hij wilde mensen wakker schudden, maar dat kan je niet alleen. Hij heeft het geluk dat hij getrouwd is met een vrouw die zijn visie deelt. Samen besloten Dimitri en Diante om de schouders eronder te zetten. Alle ingrediënten waren aanwezig, Vlaamsch Broodhuys was geboren.
 
 

Pains grand-mères uit de oven

Het begon met een lange periode van experimenteren en zoeken naar de juiste grondstoffen.
Bij een Franse boer ontdekte Dimitri het ‘campremy' meel, en dat was precies wat hij nodig had om het lekkerste zuurdesembrood van Nederland te maken. Na negen maanden kwamen de eerste ‘pains grand-mères’ uit de oven. Twee kilo per stuk, met een prachtig opengebarsten korst, een stevige, bijna vleesachtige structuur en de lekkerste geur van de wereld. Brood om verliefd op te worden.

Twee jaar lang bakten en bezorgden Dimitri en Diante samen het brood. De bestellingen stroomden binnen, en de bakkerij, het assortiment en het aantal werknemers werden uitgebreid. Aan de bakkerij werd een afdeling patisserie en een deli toegevoegd, waar met dezelfde filosofie en natuurlijke ingrediënten taart, gebak, croissants, koeken, cake, broodbeleg en salades worden klaargemaakt.
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »