Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Vers in huis! Beaujolais Nouveau 2021 Van wijnmaakster Claire Chasselay

2 Dec 2021

Claire Chasselay drijft samen met haar broer Fabien het kleine familiedomein gelegen in de Appellation Contrôlée Côte de Brouilly, een van de beroemde 'Crus du Beaujolais'. Centraal staat hier een uitgedoofde vulkaan. De intense hitte van de magma onder de grond was zo intens dat bovengelegen grondlagen als het ware 'indikten' tot diep blauw-grijze blokken steen met een ongekend gewicht. De familie Chasselay bezit wijnhaarden in het noorden van de Appellation (in het district Chardignon) en in het uiterste zuiden nabij l'Heronde. Côte de Brouilly behoort tot de meest zuidelijk gelegen Crus in de Beaujolais en ligt circa 20 mam ten noorden van Lyon. Daarmee is het een van de allerlaatste appellations voordat de 'Rhône' begint. Het lijkt wel alsof deze regio werd 'gesandwicht' tussen het centraal massief aan de westzijde en de Alpen in het oosten. 

Bestel hier of kom naar de winkel, beperkte voorraad, op=op!

Het Beaujolais gebied kent meerdere typen ondergrond die ieder een eigen rijpheid en stijl meegeven aan de druiven. De gamaykloon die Claire gebruikt heeft kleine bessen met een dikke schil. Vandaar ook de opvallende donkere kleur van haar wijnen. Claire laat weten dat je, voor het maken van goede wijn, 100% het karakter van de betrokken wijngaard moet kennen, zien en snappen. Ook aan de Nouveau wijn hoe jong ook hecht zij veel waarde, het is tenslotte vaak een eerste kennismaking met een wijn. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »