Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Topkwaliteit biodynamische Elzas wijnen van Vignoble des 2 lunes

5 Apr 2022

Hemelse, biodynamische pracht uit de Elzas

De aarde gezond in stand houden met kruidenmengsels, mest in een koehoorn begraven voor positieve bodemverbetering en alleen oogsten bij volle maan: de toewijding voor het biodynamisch wijnmaken is next level.

Letterlijk dus. Hoewel dit mest-in-koehoorn en oogsten-bij-volle-maan-gedoe misschien wat zweverig lijkt, zit achter biodynamische wijnbouw een duidelijke visie. Als je zorgt dat de aarde gezond en krachtig is, heb je geen chemische rommel meer nodig. Complete balans in de natuur (mens, dier, aarde, kosmos) is de basis voor goede wijn. Want: blije bodem = blije druiven = blije wij(n).

Bestel nu hier een proefbox!

Geen chemisch gedoe

Zo denken wijnmakers Amélie en Cécile er ook over. De zussen zijn eigenaresse van wijnbedrijf Vignoble des 2 Lunes in de Alsace, en dedicated to the max. Schadelijke bestrijdingsmiddelen komen hun wijngaard niet in. Ze bespuiten de druiven met een zelfgemaakte speciale thee van gedroogde planten en kruiden die in de wijngaard groeien. ‘’Het maken van een mooie wijn in goede harmonie met de natuur is meer dan een liefde. Het is een missie, bijna een obsessie’’.

Wijnbaby’s

Voor Amélie en Cécile staat oogst voor geboorte. Er zijn immers nieuwe wijnen op komst!
Deze ‘wijnbaby’s’ komen nooit te vroeg op de markt, maar worden in een rustgevende omgeving opgevoed. Over liefde voor je werk gesproken.

Ode aan de zussen

Niks geen lovers uit het verleden, of ode aan een idool. Amélie en Cécile hebben een wijn naar zichzelf vernoemd: Cémélie. Mag ook gewoon, ze werken er kneiterhard voor.  Want laten we reëel zijn, een wijngaard runnen is geen kattenpis. En een topwijn maak je niet zomaar. ‘’Onze filosofie is volle aandacht voor de wijn en maximaal respect voor de natuur. Onze kracht is ongekend hard werken’’.

Hoe smaakt het dan?

Als een naturistencamping: puur natuur, maar je moet gewoon even die drempel over. Nu zonder dollen; zonder chemische middelen, maar mét ontzettend veel aandacht en alleen de allerbeste druiven proef je echt die geconcentreerde, pure smaak. Zoals ‘ie bedoeld is, zeg maar.

Eerst proeven, dan geloven?

Kan gewoon. Hoef je niet alleen te doen ook. Wij hebben een proefbox samengesteld met 6 verschillende wijnen van Vignoble des 2 Lunes.

Bestel nu hier een proefbox!

Organic was erbij met oogsten, bekijk hier onze oogstmovie!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »