Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Panela de gezonde oersuiker uit Colombia bij Organic Bergen

31 Jan 2022

Nieuw bij Organic! Panela, de gezonde oersuiker uit Colombia.

Panela is een uniek voedingsproduct vol smaken en aroma's. Door de natuurlijke aanwezigheid van de melasse heeft panela een zoete karamelachtige smaak. Panela word door velen beschouwd als een gezond alternatief wat direct als 1:1 voor geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen vervangen kan worden.


Panela is ongeraffineerd, voedzaam rauw rietsuikersap. Een natuurlijke nutritionele zoetstof.

Het suikerrietsap van de Saccharum officinarum L. plant wordt gedehydrateerd via een ambachtelijk en duurzaam proces met behoud van de essentiële bestanddelen waaronder sporenelementen, vitamines, aminozuren, eiwitten en antioxidanten. Zoals o.a. Calcium, Chloride, Kalium, Fosfor, Natrium, Magnesium, Ijzer, Mangaan, Koper, Zink, Chroom, Kobalt, Vitamine A, Bètacaroteen, Thiamine (B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), Pantotheenzuur (B5) en Vitamine C.

Panela is niet alleen “goed” voor ons lichaam maar ook “goed” voor haar omgeving. De lage vuren worden aangewakkerd door de geperste en gemalen overblijfselen van de plant. Hierdoor is het een zeer duurzaam proces, dat niet alleen de energiekosten verlaagt, maar ook het productieproces CO2-neutraal maakt. De productie van Panela wordt ook als waterneutraal beschouwd, gezien het gebruik van regenwater in het oogst- en productieproces. Het productieprocess voor Panela is hierdoor een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met geraffineerde suikers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »