Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Organic kiest lokaal van boerderij de Noorderhoeve uit Schoorl

9 Sep 2020
door Eric Verduin

Organic Bergen werkt al vele jaren samen met de Noorderhoeve uit Schoorl, Organic reeds 8 jaar, maar de ouders van Eric werkten voor Organic al 25 jaar met hun samen, een lange en hechte samenwerking mogen we dat wel noemen. Organic Bergen neemt alle verse groeten, fruit en zuivel af, alles van de beste demeter (biologisch-dynamisch) kwaliteit. Wekelijks vers van land naar winkel, in de ochtend geoogst is 2 uur later bij ons in de winkel, verser kan het niet!

De Noorderhoeve

Is een agrarisch leer-werkbedrijf met woonplekkenBij de Noorderhoeve staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop. Zij bieden een leuke (woon)werkplek aan zestig mensen met een langdurige zorgvraag en 20 leer werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij. Op de Noorderhoeve vinden zij het belangrijk dat iedereen, die een bijdrage levert aan de boerderij, zelf kan groeien aan het werk dat hij of zij doet. Daarbij hebben zij respect voor elkaars anders zijn.

De landbouw staat centraal​ bij de Noorderhoeve

Dagelijks produceren zij boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit met het Demeter-keurmerk. De producten worden regionaal afgezet. Op en rond de landerijen ontwikkelen zij natuur door de aanleg van kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op 't Grote Heklaantje wordt een waterberging onderhouden.

De boeren, hulpboeren en jongeren in opleiding dragen hun kennis en ervaring uit doormiddel van rondleidingen, gastlessen, meewerkdagen en schooltuintjes. Dankzij de gastvrije sfeer is de Noorderhoeve een trekpleister voor stagiaires, scholieren, toeristen, natuurliefhebbers en stadsmensen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »