Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Help de Noorderhoeve aan een 2e kippenkar!

28 Apr 2021
door Eric Verduin

Help de Noorderhoeve aan een 2e kippenkar
Na het grote succes van de eerste kippenkar, wil de Noorderhoeve uitbreiden met een 2e kippenkar. De vraag naar bio-dynamische eieren met een top smaak en herkomst groet enorm, en om aan deze vraag te voldoen wil de Noorderhoeve een 2e kippenkar aanschaffen!

Klik op deze link en doneer een bedrag voor de kippenkar

Waarom de Mobiele Kippenkar
In de mobiele kippenkar kan een kip zijn natuurlijke gedrag vertonen. Van nature scharrelt een kip altijd zijn eigen maaltijd bij elkaar, rolt door het zand om zijn verenkleed schoon te houden en gaat ‘s nachts op stok met de rest van de kippen. Wat daarnaast belangrijke voordelen van de mobiele kippenkar zijn is dat er geen zwarte uitloop ontstaat doordat de kippen iedere keer een nieuw stukje grasland krijgen. Doordat de kar steeds verzet wordt vind er geen overbemesting plaats en is er minimale kans op wormbesmetting. Dit draagt in grote mate bij tot de gezondheid van de kippen. Nadat de kar verplaatst is heeft het grasland weer volledig de kans om te herstellen en kunnen de voedingstoffen van de kippen permanent door de wortelmassa hervat worden. De kippen zijn gezond en vitaal, het verenkleed blijft tot het einde intact en ze leggen veel bijzonder smakelijke eieren.

 

 

Organic Bergen werkt al vele jaren samen met de Noorderhoeve uit Schoorl, Organic reeds 8 jaar, maar de ouders van Eric werkten voor Organic al 25 jaar met hun samen, een lange en hechte samenwerking mogen we dat wel noemen. Organic Bergen neemt alle verse groeten, fruit en zuivel af, alles van de beste demeter (biologisch-dynamisch) kwaliteit. Wekelijks vers van land naar winkel, in de ochtend geoogst is 2 uur later bij ons in de winkel, verser kan het niet!

De Noorderhoeve

Is een agrarisch leer-werkbedrijf met woonplekkenBij de Noorderhoeve staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop. Zij bieden een leuke (woon)werkplek aan zestig mensen met een langdurige zorgvraag en 20 leer werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij. Op de Noorderhoeve vinden zij het belangrijk dat iedereen, die een bijdrage levert aan de boerderij, zelf kan groeien aan het werk dat hij of zij doet. Daarbij hebben zij respect voor elkaars anders zijn.

De landbouw staat centraal​ bij de Noorderhoeve

Dagelijks produceren zij boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit met het Demeter-keurmerk. De producten worden regionaal afgezet. Op en rond de landerijen ontwikkelen zij natuur door de aanleg van kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op 't Grote Heklaantje wordt een waterberging onderhouden.

De boeren, hulpboeren en jongeren in opleiding dragen hun kennis en ervaring uit doormiddel van rondleidingen, gastlessen, meewerkdagen en schooltuintjes. Dankzij de gastvrije sfeer is de Noorderhoeve een trekpleister voor stagiaires, scholieren, toeristen, natuurliefhebbers en stadsmensen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »