Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Onno Kleyn proeft onze wijn! dit keer de DomPeynac chardonnay.

13 Jan 2021

Onno Kleyn proeft onze chardonnay van DomPeynac

Wufte witte wijn, waar ooit ruig rood domineerde
[bron Volskrant magazine 28/11/2020]


Uit Narbonne kwam vooral goedkoop rood. Niet meer. Het is nu veelal wit, en keurig netjes, proeft Onno Kleyn.

ONNO KLEYN

'Voor de witte wijn zijn onze belangrijkste druiven chardonnay, sauvignon blanc, viognier en vermentino.' Dat melden de Vignerons du Narbonnais, 250 wijnmakers in Frankrijks zuiden. Hoe ver zijn ze niet gekomen! Wit deed vroeger niet mee hier, ruig rood maakten ze, goedkope liters voor het goedkope volk. Hoe? Dat deed er nauwelijks toe. Maar kijk eens naar vandaag. Ze verzamelen niet slechts wufte druivenrassen maar ook duurzaamheidslabels, Terra Vitis, biologisch en confusion sexuelle, waarmee je met geurtjes schadelijke insecten van de leg brengt.

Waar ooit alleen ervaring en traditie de wijnmakerij stuurden, is alles nu in handen van hoogopgeleide oenologen. Ruig is verruild voor gedegen, gebalanceerd, zorgvuldig. Meten is weten. Op veler verzoek maakt men een brede, rijk gedrapeerde chardonnay met een stevige houtrijping. Komt op de fles als DomPeynac en klopt als een bus, harmonieus, met geel en tropisch fruit en die kenmerkende butterscotchtoon van rijping in eiken vaten. Vanille, boter, noten - kom maar door. Zeer geschikt bij voor- en tegenspoed. Niet te koud schenken!

Bestel de DomPeynac hier!


Prijs/kwaliteit 9-

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »