Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Oerbouillon, winnaar product van het jaar! de krachtpatser voor een hogere weerstand!

29 Jan 2021

Bergense Christel van der Meer wint publieksprijs Bio-productverkiezing 2021

Oerbouillon heeft de Publieksprijs én de tweede prijs van de vakkundige jury gewonnen

Bergense Christel van der Meer wint publieksprijs Bio-productverkiezing 2021

Juryvoorzitter Michaël Wilde overhandigde haar afgelopen woensdag de twee prijzen persoonlijk in de prachtige tuin van bourgondische landwinkel Organic Food For You aan de Nesdijk in Bergen.

De jury oordeelde heel positief en zei zich ‘omvergeblazen’ te voelen door haar enthousiasme en liefde voor Oerbouillon. Ze roemde haar doorzettingsvermogen en was onder de indruk van de aanpak vanuit haar eigen keuken tot in de schappen van de biologische winkels. Ook kijkt de jury uit naar Oerbouillon Kip en in de toekomst een veganistisch levenselixer!

Christel, “Dus ja, trots ben ik wel! Hoe vaak heb ik niet gedacht: pffff kan dit wel lukken… Maar ik ging door, omdat ik de liefde en urgentie voel om Oerbouillon in de wereld te zetten. Een oude wijsheid in een modern jasje; een waar levenselixer.  En zo zie je maar weer: HART-werken aan een ‘eerlijk en goed’ product wordt (door jullie) beloond.”

Oerbouillon

Generaties voor ons werd er al bouillon van botten getrokken. Het was heel gewoon het ‘hele dier’ te benutten en onze voorouders hielden van bottenbouillon. Onze Oerbouillon wordt net als vroeger langzaam (48-52 uur) op een laag vuur (70 graden) getrokken van biologische runderbotten. Elke keer is het weer magisch om te ervaren hoe de bouillon op een goed moment veranderd van structuur en smaak. Van flauw naar een natuurlijke hartigheid en van vloeibaar naar plakkerig. Dat is het kenmerk van een goede bottenbouillon: lange eiwitketens met diverse aminozuren, zoals proline, glycine, L-glutamine en glucosamine).

Natuurlijke oppepper

De botten van biologische koeien worden getrokken met azijn en groenten. Vervolgens wordt de vetlaag verwijderd en de bouillon nogmaals gezeefd. Daarna wordt de bouillon ingekookt. Dit inkoken leidt tot een natuurlijk hartige smaak, umami. Je kunt 's ochtends een glaasje Oerbouillon drinken ter vervanging van koffie of aan 't eind van de middag als smakelijke oppepper.

Terug naar de basisOerbouillon is geen soep, ook niet bedoeld als soep of bouillonblokje. Het is echt een klein shotje ter ondersteuning van jouw natuurlijke kracht. Er is een snufje Keltisch zeezout aan toegevoegd.

Hoe te gebruiken?

Warm het op in een pannetje en drink het lekker heet. Aanrader: drink het in de ochtend. Lekker warm en voedend. Door het nauwkeurige sterilisatie proces kan Oerbouillon lang bewaard worden in een afgesloten kast. De houdbaarheidsdatum staat op de zijkant van het etiket geprint. (hoeft dus niet in koelkast of vriezer). Eenmaal geopend is Oerbouillon nog 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Christel, founder en producent van Oerbouillon

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »