Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Nieuw bij Organic! de producten van de Krekerij!

21 Apr 2021

Nieuw bij Organic in het vriesvak, de producten van de Krekerij!
Smakelijke producten van krekels en sprinkhanen.

Lees hier het toffe verhaal van de mensen achter dit mooie product.

We hebben een doel, het begin.

Tijdens een TED-talk, waarin alle voordelen van insecten als eten uit de doeken werden gedaan, raakte Sander compleet overtuigd. Eetbare insecten gebruiken weinig grondstoffen, hebben geen antibiotica nodig om gekweekt te worden, stoten nauwelijks broeikasgassen uit en zijn hoog in eiwitten en nutriënten. Een fenomenale bron voor een nieuw voedselsysteem! De wereld was gered. Tot hij een gevriesdroogd exemplaar in zijn mond stak, waar zijn brein bar weinig gelukshormonen van produceerde. De voordelen bleven echter wel in zijn hoofd hangen en daarom deelde hij dit een paar dagen later met George, een goeie vriend en fervent krachtsporter, onder het genot van een goed biertje. George was verrast over de hoge voedingswaarde van eetbare insecten. Duurzaam, voedzaam en efficiënt te kweken. Wat als wij er nou wat lekkers en toegankelijks van maken, een echt vleesproduct van krekels en sprinkhanen wat iedereen wel wil eten? De handen sloegen ineen, de eerste test vraag was geformuleerd en dit moment markeerde het begin van hun krekelrijke avontuur. Al snel bleek een burger op basis van krekels aan te slaan. Het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen, verlaagt de drempel om het te proberen. Met steeds meer mensen die de Krekelburger hebben geproefd, groeit het enthousiasme en daarmee de krevolutie!

De missie

Met een sterk jong team en een heldere visie staan we paraat de perceptie op het eten van krekels en sprinkhanen in Nederland met een goede dosis joie de vivre om te gooien. 

We ontwikkelen nieuwe producten die binnen onze eetcultuur passen, future proof en voedingsrijk zijn. Missie? In 2030 eet elke Nederlander wekelijks vlees gemaakt van krekels en sprinkhanen!

Future proof

Wereldwijd is er een zoektocht naar hoogwaardige en duurzame eiwitbronnen, die zonder ons milieu te belasten een groeiende bevolking kunnen voeden. Eetbare insecten, zoals krekels en sprinkhanen bieden hiervoor een perfecte oplossing.

Bij het kweken van deze dieren wordt maar heel weinig water, land en voer gebruikt. Hierdoor heeft het een lage impact op het milieu. Ook zitten ze van nature bomvol met vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Alles wat we nodig hebben dus!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »